SAHABAT BLOG

30 January 2012

Takkan bendahari pemuda DAP je?


DAP hanya mengarahkan seorang Bendahari Pemuda je ke untuk nasihatkan PAS? Takkan sampai begitu rendah sekali PAS di mata DAP.
Sebagai sebuah parti yang mempunyai penyokong terbesar di dalam PR, aku beranggapan, PAS bukanlah sebuah parti yang dihormati oleh DAP. Lihatlah dalam isu MB Kedah dan isu KUIN, DAP diwakili oleh seorang Bendahari Pemuda untuk memberikan peringatan kepada PAS supaya terus berpegang kepada Buku Jingay. Bagi DAP Buku Jingga yang telah dipersetujui bersama antara DAP, PKR dan PAS seolah-olah lebih mulia dari Al Quran dan tidak boleh dibantah atau diubah-ubah. 

Kalau DAP kata ianya lebih mulia dari Al Quran aku tak heran kerana DAP tu bukan Islam, tetapi PAS sendiri takkan nak ikut seperti perangai DAP?
Penyokong PAS masih tak faham-faham lagi ke? Aduh kesian betullah kepada penyokong PAS ni. Aku cadangkan tarik diri je dari Pakatan Rakyat. Jangan bimbang, aku berkeyakinan kalau PAS menarik diri dari Pakatan Rakyat, sokongan terhadap PAS akan lebih hebat lagi terutama dari golongan muda melayu yang kecewa dengan UMNO, PKR, DAP. PAS cuma akan kehilangan undi Cina sahaja. 
PAS buangkan dendam dan niat nak tumbangkan UMNO tu. Kalau dalam masjid tu, cuba pandang kiri kanan sekejap . Siapa yang PAS jumpa, ada jumpa orang DAP? Tak adekan, Pandang kiri ada UMNO, pandang kanan ada  UMNO. Kalau tak pergi masjid pun , cuba pandang kiri kanan semasa baca talkin ataupun semasa kenduri arwah. Ada jumpa orang DAP ke yang tolong ratib dan aminkan doa. Tak adekan?, depan orang UMNO, belakang ada orang UMNO. Yang turun dalam kubur dan sambut mayat pun orang kadang-kadang orang UMNO juga. Ada orang DAP?

Sumber berita di bawah ni.

Pemuda DAP Pulau Pinang pula bidas MB Kedah
Kerajaan Kedah pimpinan PAS kini menghadapi serangan daripada rakan sejawatnya DAP ekoran tindakan universiti miliknya Kolej Universiti Insaniah (KUIN) menggantung lima mahasiswanya.

Baustralian councillors on psm six 240711 steven simendahari Pemuda DAP Pulau Pinang Steven Sim (kanan) berkata, Pakatan Rakyat menegaskan dasar bersama mereka dalam Buku Jingga, yang menurutnya digubal berdasarkan hasrat rakyat Malaysia selepas hampir 50 tahun bawah pemerintahan BN.

Dasar itu termasuk memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) 1971.

"Dasar itu bukan kata-kata kosong tetapi prinsip anggota Pakatan, termasuk PAS," kata Sim dalam kenyataannya hari ini.

"Menentang undang-undang tidak hadir ini selari dengan perjuangan tiga anggota gabungan (Pakatan) selama ini."

Sim yang juga ahli majlis Seberang Jaya berkata, isu itu boleh diselesaikan melalui perbincangan pelbagai pihak bagi menunjukkan mekanisme Pakatan Rakyat lebih berkesan.

No comments: