SAHABAT BLOG

07 March 2016

Tun M nak Menyelamatkan UMNO atau Rakyat?

Dalam isu ini (Deklarasi Tun dan Rakan2), aku tidaklah hendak menyebelahi mana-mana pihak. Namun jika aku berbaik sangka kepada Tun M dimana niat asal Tun ialah untuk menyelamatkan kepimpinan Melayu (UMNO) kerana pada pandangan Tun M para pengundi semakin menolak UMNO kerana kelakuan DS Najib dan keluarganya mengundang rasa benci rakyat pada Umno. Kebencian ini akan diterjemahkan dalam PRU14 nanti dimana kerajaan BN bakal kehilangan kuasa. Ini adalah niat asal Tun untuk menjatuhkan DS Najib. Pada masa yang sama, pembangkang juga melihat perkara yang sama tetapi mereka tidak mengambil kesempatan. Jika mereka ingin mengambil kesempatan, mereka akan biarkan sahaja DS Najib terus menerajui BN sehinggalah PRU14 nanti.

Namun demikian, apabila isu 1MDB dan derma 2.6b muncul, Tun dan pembangkang melihat bahawa isu ini boleh menjejaskan rakyat. Pada masa ini tiada lagi niat nak menyelamatkan kepimpinan melayu dan tidak ada lagi isu nak ambil kesempatan oleh pembangkang. Tun dan pembangkang merasakan isu 1MDB dan 2.6b ini adalah isu yang boleh menjejaskan ekonomi dan maruah negara dan rakyat.

Isunya adakah pandangan Tun dan Pembangkang ini betul? Untuk menjawab perkara ini, kajian berdasarkan fakta amat penting. Adakah ekonomi negara sekarang ini terjejas dan adakah maruah negara sekarang ini terjejas dan adakah rakyat sekarang ini terjejas kehidupan mereka. Kalau ditanya soalan ini kepada pemimpin umno yang ada jawatan paling rendah pun iaitu ketua puteri cawangan mereka akan mengatakan ekonomi tidak terjejas disebabkan isu 1MDB dan isu 2.6b
. Mereka akan mengatakan (biasanya jawapan copy paste) bahawa negara lain juga terjejas dan ini fenomena global. Hakikatnya betulke jawapan mereka ini?
 Adakah fakta akan selari dengan jawapan mereka? Ikuti kupasan lanjut dalam posting akan datang. Bye

4 comments:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
PAK MUS said...

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada KI HADAK yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama KI HADAK dan dengan senang hati beliau mau membantu saya..,ALHAMDULIL LAH nomor yang dikasi KI semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi KI HADAK DI 085=259=457=111 ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinya dan perlu anda ketahui kalau banyak dukun yang tercantum dalam internet,itu jangan dipercaya kalau bukan nama KI HADAK

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)