SAHABAT BLOG

26 January 2016

Belajar Dari Pemimpin UMNO Kedah

Keputusan tidak mendakwa DS Najib adalah selari dengan hujah DS Najib yang sejak dari awal mengatakan bahawa beliau tidak bersalah dan untuk membuktikan bahawa beliau berada di pihak yang benar dimintanya diadakan siasatan menyeluruh

Sebenarnya pada aku itu adalah satu tindakan berani tetapi silap percaturan. Harapan beliau jika beliau didapati tidak salah, rakyat terutama golongan muda akan menyokong beliau apabila mendapati beliau sebenarnya tidak terlibat dalam sebarang salah laku atau dakam bahasa pendakwaraya tiada kes untuk disabitkan.

Namun hakikatnya walaupun DS Najib didapati tidak bersalah disebabkan tiada kes tetapi rakyat mengharapkan supaya ketidak bersalahan itu dibuktikan di mahkamah.  Rakyat mahukan supaya DS Najib mempertahankan diri di mahkamah. 

Dalam hal ini, aku sebenarnya lebih bersetuju jika siasatan tidak dilakukan terhadap DS Najib kerana sebagai pemimpin utama negara beliau sebenar tidak boleh dilibatkan dengan siasatan dan memadailah mempercayai cakap beliau. Kalau beliau kata tidak terlibat, maka cukuplah sebagai bukti bahawa beliau tidak terlibat. Apabila siasatan dimulakan terhadap beliau maka itu secara tidak langsung sudah menunjukkan cakap beliau sudah tidak dipercayai dan memerlukan siasatan. Siasatan itu sebenar untuk membuktikan beliau menipu atau tidak. Apabila cakap pemimpin perlu dibuktikan samada benar atau palsu, maka ianya telah mencemarkan kredibiliti pemimpin itu dan pemimpin begini sebenarnya sudah tidak boleh menjadi pemimpin. Apa sahaja yang beliau katakan akan dipersoalkan rakyat dan perlukan disiasat akan kebenarannya. 

 Dalam isu ini bukanlah aku mengatakan DSN perlu letak jawatan kerana aku tidak berniat untuk ke arah itu tetapi apa yang boleh aku rumuskan ialah para pemimpin BN perlu berusaha dengan pelbagai strategi dan taktik untuk meraih kembali sokongan rakyat kepada BN. Jika perletakan jawatan DSN itu salah satu perkara yang mesti dilaksanakan maka pemimpin BN mesti berani untuk meluahkannya. Kalau tidak berani atau tidak tahu bagaimana hendak memperolehi keberanian itu, pohon rujuk dengan pemimpin UMNO Kedah. Mereka berani dan sebulat suara mendesak Pemimpin utama mereka apabila dirasakan tindakan itu boleh menjamin kemenangan mereka dalam PRU akan datang.

2 comments:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

PAK MUS said...

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada KI HADAK yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama KI HADAK dan dengan senang hati beliau mau membantu saya..,ALHAMDULIL LAH nomor yang dikasi KI semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi KI HADAK DI 085=259=457=111 ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinya dan perlu anda ketahui kalau banyak dukun yang tercantum dalam internet,itu jangan dipercaya kalau bukan nama KI HADAK